Kilukarbikohvik

Kilukarbikohvik tuli taas! Miiduranna Külaselts korraldas küla lipuplatsil juba teist aastat järjest Kilukarbikohviku! Kohvikus pakuti merelähedusele omaseid kalaroogasid, magusasõprade lemmikuid ja õhtu kulminatsiooniks oli show-saksofonist Henri Aruküla.

Sel aastal sai Miiduranna küla kutse osaleda oma küla kohvikutega Merivälja Kodukohvikute päeval augustikuu viimasel pühapäeval. Mõte kaks asumit ühendada tuli Merivälja Seltsi eestvedajal Lembe Levol seoses ühise juubeliaastaga – Merivälja 100 ja Miiduranna 435. Meie külast osales 3 kohvikut (Marja Matiisen Lapitöö maja; Little Kitchen, külaseltsi „Kilukarbikohvik“) ja lisaks „Kriisikohvik“.

Kilukarbikohviku menüü oli inspireeritud merelähedusest – pakuti siiakala Muhu leival, külavanema suitsutatud kuumsuitsulõhet krõbedate kartulite ja koduse külma kastmega ning soolaforelli ciabatta ja toorjuustuga. Mõeldud oli ka veganite peale, kes said proovida salatit põneva kana analoogi ehk kanaloogiga (www.matifoods.eu). Lastele pakuti friikartuleid ja kanafileefriikaid ning menüüst ei puudunud ka magusasõprade lemmikud nagu Kirju Mirju koer, Pavlova, Õunakoogikrõbedik ja vahvlijäätised! Joogivalik oli lai, kust iga külastaja leidis endale sobiva.

Kilukarbikohviku menu oli suur üllatus nii korraldajatele kui osalejatele. Miiduranna külaplats täitus augustikuu viimasel pühapäeval 25. augustil särasilmsete kogukonnaliikmete ja külalistega, kes olid kohvikusse tulnud nii Miidurannast, Meriväljalt, Piritalt kui mujalt Tallinnast. Kuigi juhtus ka pisemaid kodukohvikule omaseid äpardusi, siis klientide positiivne tagasiside nii toidu, asukoha kui külalislahkuse kohta olid nii meeliülendavad, et annavad julgust Kilukarbikohviku traditsiooniga jätkata ka edaspidi.

Kilukarbikohviku meeskonda kuulusid külaselts ja küla aktiivsed elanikud: Kadri Uus, Kristel Pappel, Robert Pappel, Priit Pappel, Olesja Klepikova, Kadi Orm, Moonika Aasna ja Henrik Põder. Aitäh tugimeeskonnale Aira ja Priit Meos ning Kaire Taar. Pildid kohvikus jäädvustas Miiduranna küla elanik Eero Hammer (pildid üleval Galeriis).